Dynamische massage

Tuina is een klassieke Chinese massagevorm en is al meer dan 2000 jaar oud. De naam Tuina is opgebouwd uit twee karakters, waarbij “Tui” “duwen betekent, en “Na” staat voor “grijpen”.

Door middel van speciale massage- en mobilisatietechnieken richt Tuina zich op het herstellen van de balans in het menselijke lichaam. Er wordt een vrije stroom van energie op gang gebracht. Tuina maakt gebruik van technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, knijpen, draaiende bewegingen, kloppen en dergelijke, waarbij de therapeut zowel zijn vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gebruikt. De keuze van de gevarieerde manipulatietechnieken hangt af van de ziekte en de klachten van de patient.

tuina

Tuina wordt toegepast bij klachten aan gewrichten, wervelkolom, spieren en pezen of voor een heerlijke lichamelijk en geestelijke ontspanning. De massage verwijdert blokkades van zowel fysieke als emotionele aard, reinigt de organen, bevordert de bloeddoorstromingen en verbetert de weerstand van het lichaam. Ze brengt u op een veilige en vriendelijke manier in balans, waarbij u weer in goede en fitte conditie komt.

Loed Rakels