Zhōng Hé Táng

centrum voor chinese geneeswijzen

Pijnklachten, stress of vermoeidheid met vingerdruk helen

Hoewel Shiatsu een Japanse massage-techniek is, ligt haar oorsprong in China. Shiatsu kan het best worden omschreven als een combinatie van acupressuur en manuele technieken. Net als bij acupunctuur heft deze techniek stagnaties op door middel van lichaamsgerichte behandelingen en manipulatie van Qi (energie).

Een shiatsubehandeling kan naar wens op de blote huid of over loszittende kleding worden gegeven. Tijdens de behandeling pas ik onder andere manuele technieken (zoals strekkingen en rotaties), drukpuntmassage en vacuüm- of warmtetechnieken (cupping en moxa) toe. Deze technieken heffen zoals gezegd stagnaties op, waardoor er een gelijke verdeling (balans) van Qi in het lichaam ontstaat en (pijn)klachten op eigen kracht worden opgelost. De behandeling kan zowel op een massagetafel of een futon (dunne matras) gegeven worden.

Linda Faber / Mirjam de Jonge

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken met Linda Faber? U kunt deze via onderstaand knop zelf inplannen. Het is handig en snel; zowel voor u als voor mij. Maar wilt u gewoon een afspraak maken via de telefoon, dan kan dat natuurlijk ook: 06 273 647 77