Zhōng Hé Táng

centrum voor chinese geneeswijzen

Loed Rakels

Loed (1969) is gespecialiseerd in Chinese Kruiden en Acupunctuur. Hij legt zich graag toe op het behandelen van complexe ziektebeelden.

“Het achterliggende idee van mijn passie voor dit werk is het verzachten van het lijden van mensen, hoe groot of klein ook; zodat ze meer kunnen genieten van het leven.”

Zo’n 18 jaar geleden is Loed zich voor de Oosterse Geneeswijzen gaan interesseren. In eerste instantie was dit alleen op voeding gericht. Later heeft hij achtereenvolgens de opleidingen Shiatsu, Acupunctuur, Westers Medische Basiskennis en Chinese Kruiden afgerond, bij de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai.

De afgelopen jaren heeft hij diverse masterclasses gevolgd aan de universiteiten van Shandong en Nanjing. Hij heeft lessen gevolgd bij vooraanstaande professoren en stage gelopen op diverse afdelingen waaronder Acupunctuur, Dermatologie, Gynaecologie, Oncologie en Interne geneeskunde. Ook voor dit najaar staat weer een reis naar Beijing gepland.

“Ik kies bewust niet voor een specialisme, omdat juist de diversiteit en complexiteit van klachten me ontzettend boeien.”

Verder is Loed hoofddocent van de opleiding Chinese Kruidentherapie van Academie Bo-Yi, is als docent betrokken bij het TCM Classics Research Institute en heeft hij les gegeven bij Academie Qing-Bai.

Lid van Beroepsvereniging Zhong: 20869004457
AGB: 90-030380
AGB praktijk: 90-09345
RBNG 509233R
KvK-Drenthe: 17122689