Karin van de Ridder

De holistische manier van behandelen van de TCM past helemaal bij Karin van de Ridder (1969). Na jarenlang in de dienstverlenende sector mensen geholpen te hebben, volgde een switch naar de Chinese geneeswijzen.

In 2014 rondde Karin haar studie acupunctuur af bij de Academie Qing Bai. Gevolgd door de opleiding Cosmetische acupunctuur en bijscholing GuaSha massage voor het gelaat. De bijscholing Chinese stoelmassage volgde in 2016. Daarnaast heeft zij ook de Westerse Medische basiskennis behaald. Voor haar persoonlijke ontwikkeling volgde zij een 7-jarig opleidingstraject voor Spirituele Psychologie.

Karin van de Ridder

“Your face shows your path”

“Het is prachtig om te zien hoe je het mentale welbevinden met acupunctuur kunt beïnvloeden. We bewandelen vele paden en gaan door veel processen in het leven. Dit laat zijn sporen achter op ons gelaat. Dit is boeiend om te zien en daardoor ben ik gefascineerd geraakt door de gezichtsacupunctuur. Dit betekent dat ik het gezicht gebruik als ingang naar de emoties (emotionele acupunctuur). Een subtiele en fijne manier om laagje voor laagje af te pellen en uiteindelijk uit te komen bij wat er werkelijk toe doet voor de client. Letterlijk en figuurlijk zorgt dit ervoor dat je beter in je vel komt te zitten. Ik gebruik de gezichtsacupunctuur ook om ervoor te zorgen dat de buitenkant weergeeft hoe men zich aan de binnenkant voelt. Dit heeft dan betrekking op het cosmetische aspect. Gezichtsacupunctuur geeft de mogelijkheid om rimpels, lijnen en verslappingen in het gelaat te verminderen en te verzachten. Het geeft het gezicht weer levendigheid en energie.

Zowel bij emotionele als cosmetische acupunctuur is mijn doel mensen weer te laten stralen; ze verbinden met liefde door schoonheid te laten ervaren.”

Wilt u meer informatie, bel of mail mij dan gerust: karin@zhonghetang.nl / T 06 10079054