Zhōng Hé Táng

centrum voor chinese geneeswijzen

Loed Rakels

Loed (1969) is gespecialiseerd in Chinese Kruiden en Acupunctuur. Hij legt zich graag toe op het behandelen van complexe ziektebeelden.

… lees verder

Linda Faber

Linda (1969) komt van oorsprong uit de sociale sector, waar mensen helpen al een natuurlijke drijfveer vormde. In 2002 is, na de opleiding tot sportmasseur, de interesse in de Chinese Geneeswijze gekomen.

… lees verder

Song Wan

Song is geboren in China en is door haar familie in aanraking gekomen met Chinese geneeskunde. Ze besloot om zich hier ook in te verdiepen en heeft in China de Tuina opleiding met goed gevolg afgerond. Deze therapie is bedoeld om het evenwicht van lichaam en geest weer in balans te brengen.

… lees verder

Tarieven 2014/2015 en vergoedingen

Zhōng Hé Táng hanteert 2 tariefstructuren. Linda en Loed zijn beide aangesloten bij Beroepsvereniging Zhong, waardoor u in de meeste gevallen een vergoeding krijgt voor hun behandelingen. Song is aangesloten bij beroepsvereniging SGZ – Stichting GezondZorg, haar behandelingen worden niet vergoed maar haar tarieven liggen lager.

… lees verder

De behandeling

Een behandeling wordt altijd eerst voorafgegaan door een diagnose. Dit gebeurt middels een uitgebreid vraaggesprek, waarin uw gehele gezondheid bekeken wordt.

… lees verder

Welke klachten?

Doordat de Chinese Geneeswijzen een holistische manier van behandelen hanteert, kunt u voor zeer uiteenlopende klachten bij ons terecht.

… lees verder

Natuurlijke elementen in het lichaam

Chinezen denken in concepten en beelden. De Chinese Geneeswijzen zijn in beginsel gebaseerd op nauwkeurige observatie van processen in de natuur. Het mooie hiervan is, dat deze wetten altijd gelden: De zon kwam 3000 jaar geleden ook elke dag op en ging ook weer onder; het regende, het waaide en het vroor.

… lees verder

Is acupunctuur pijnlijk?

Chinese acupunctuur is niet gevoelloos, maar ook niet heel pijnlijk. De naalden zijn zeer dun. Veel dunner dan bijvoorbeeld bij bloed prikken.

… lees verder

Chinese kruiden innemen

De kruiden krijgt u via de pakketdienst door de apotheek toegestuurd. Dit duurt over het algemeen 1 tot 2 werkdagen. Heeft u de kruiden na die tijd nog niet ontvangen, neemt u dan contact op met uw behandelaar.

… lees verder