Media: Centrum voor Chinese Geneeswijzen breidt uit (persbericht)

Zhōng Hé Táng wordt versterkt met twee nieuwe specialisten

Meppel – het centrum voor chinese geneeswijzen Zhōng Hé Táng wordt per 1 december versterkt met twee specialisten, te weten Owen van de Ridder en Mirjam de Jonge. Beiden voegen nieuwe disciplines en kennis toe aan het centrum dat is gevestigd in de Gasfabriek Meppel. In totaal zijn er nu 5 specialisten verbonden aan Zhōng He Táng. Mensen kunnen hier terecht voor zeer uiteenlopende klachten. Het centrum behandelt deze door onder andere acupunctuur, shiatsumassage, tui-na-massage en Chinese kruiden toe te passen.

Owen van de Ridder is gespecialiseerd in TUI-NA-massage, acupunctuur enChinese kruiden. Daarbij richt hij zich vooral op pijnklachten. Met zijn jarenlange ervaring vindt hij aansluiting bij de filosofie en behandelaars van Zhōng He Táng. “We hebben allemaal onze studie gedaan aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen en hanteren dezelfde wijze van diagnosticeren. Zo brengen we via een tong- en polsdiagnose en vraaggesprek de algehele gezondheid van een patiënt in kaart. Daaruit vloeit een behandelstrategie. Wij kijken naar de hele gesteldheid van de patiënt en niet alleen naar de klacht zelf.”

“Dat is een andere insteek dan die van de Westerse geneeswijzen”, vult Mirjam de Jonge aan. “Dan wordt vaak naar het probleem gekeken en niet naar de dieperliggende oorzaak. Ongeveer 90% van de klachten wordt veroorzaakt door een emotionele trigger. Uiteindelijk komt alles terug in het lichaam want de energie gaat ergens naartoe als je emotionele klachten niet verwerkt. Ik ben gespecialiseerd in Shiatsutherapie. Daarmee probeer ik energieblokkades op te heffen, om zo de klachten te verhelpen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te vergroten.”

Ondanks de verschillen in de Westerse en Oosterse aanpak, kunnen de twee geneeswijzen elkaar versterken.“Beide geneeswijzen hebben heel veel kwaliteiten en we merken gelukkig dat de twee werelden elkaar steeds meer weten te vinden. Er is sprake van meer samenwerking en dit is voor de patiënt heel positief”, vertelt van de Ridder. De Jonge: “Uiteraard ga je bijvoorbeeld met een gebroken been eerst naar het ziekenhuis en laat je deze gipsen. Alleen wordt het been daarna vaak genegeerd totdat het gips eraf mag. Maar als je het lichaam met Chinese geneeswijzen behandelt, kun je het genezingsproces versnellen. Door de Chinese geneeswijzen krijgt de patiënt meer inzicht in zichzelf en het functioneren van het eigen lichaam. Daardoor leren ze er ook bewuster mee om te gaan.”

Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 16 januari vrijblijvend kennismaken met Owen van de Ridder en Mirjam de Jonge op de inspiratiebeurs van Bewust Meppel. Op de website kan digitaal een afspraak worden gemaakt. De behandelingen worden vrijwel vanuit alle aanvullende verzekeringen deels of geheel vergoed. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.