Recept: Pastinaak Gember soep
Voor 4 personen
2 pastinaken, ongeveer 800 gram
2 knoflooktenen
1,5 winterpeen
1 grote ui, of 2 kleine
1 flinke duim gember
100 ml room
1,8 liter bouillon, groente of kippenbouillon
1 bosje koriander
1 rood pepertje, optioneel
peper/zout
Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Doe hetzelfde met de knoflook, gember en overige groenten. De wortelen hoef je niet te schillen
Zet een flinke pan op matig vuur. Doe een paar eetlepels olijfolie in de pan en voeg knoflook, gember en groenten toe
Bak dit op matig vuur ongeveer 10 minuten. Alles moet gaar zijn.
Schenk dan de bouillon erbij en breng dit aan de kook. Laat dit ook 10 minuten koken
Pureer dan alles tot een homogene massa. Dit kun je in de keukenmachine doen of met behulp van een staafmixer
Breng vervolgens op smaak met peper en zout
Voeg de creme fraiche toe op het moment dat je de soep wilt serveren. Je kan dit bijvoorbeeld ook de volgende dag pas doen
Wanneer je de soep serveert, strooi je er de koriander en de heel fijn gesneden rode peper in