Nieuwsbrief 6: Recept

Wederom een ontbijtgerecht uit het fijne boek van Jutta Koehler. Dit keer een ontbijt (of lunch) met soep van waterkers!

Hout | scheutje witte wijn (of azijn als je geen wijn wilt gebruiken)
Vuur | snufje kurkuma
Aarde | 2 el olijfolie, 1 bouillonblokje, 1 kleine broccoli, 2 grote aardappelen
Metaal | 2 handjes waterkers, 1 ui, snufje peper
Water | 1 liter water

Bereiden
Schil de aardappelen en de uit en snij ze in blokjes. Snij de broccoli in roosjes. Bak de ui, de aardappelen en de broccoli kort in de olie. Voeg dan het water, de wijn (of azijn), het bouillonblokje en de kurkuma toe en laat alles gaar koken. Snij de waterkers inclusief de steeltjes fijn en voeg deze aan het einde van de kooktijd toe, zodat de waterkers alleen wordt opgewarmd. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper.

Effect op het lichaam
Ontspant en reinigt de Lever. Helpt bij Lever Qi stagnatie, bouwt Bloed op. Stimuleert Qi en Yin van de Longen.

Bron: Koehler Jutta, Ontbijt je fit, Starten met de vijf elementen voeding