praktijk: Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang is een holistische buikmassage uit het oude Taoïstische China. Volgens de Taoïsten start het leven vanuit de navel. Deze kosmische poort verbindt ons ook ná de geboorte met het universum. Vanuit de navel zijn alle lichaamsstelsels met elkaar verbonden (bloedvaten-, lymfe-, zenuw- en spierstelsel én het meridiaansysteem) en op dit punt verenigt het lichaam zich met de geest en ziel. Alle invloeden en indrukken, emoties, gedachten die we te verwerken hebben en ook door wat we tot ons nemen via voeding, worden verwerkt in onze buik. Als de verwerking onvoldoende is gaat deze vastzitten/blokkeren.

Chi Nei Tsang ontgift, brengt emotioneel evenwicht en bewustzijn, versterkt en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan. Het is een waardevolle verrijking van je shiatsubehandeling: het biedt de mogelijkheid de energie van de organen en de meridianen direct te integreren en zo je behandeling krachtiger te maken.

Chi Nei Tsang is naar het Westen gebracht door grootmeester Mantak Chia. In november komt hij naar Nederland voor een drie-daagse workshop. Een unieke gebeurtenis. Wil je erbij zijn? Kijk dan hier

Zelfzorg met Chi Nei Tsang
Op youtube zijn er vele filmpjes te vinden over Chi Nei Tsang. Graag willen we een link met jullie delen van Jutta Kellenberger. Zij heeft een aantal mooie heldere instructievideo’s geplaatst met hoe je jezelf een buikmassage kunt geven. Probeer het eens uit en kijk nieuwsgierig naar wat je buik jou te vertellen heeft… Klik hier

Natuurlijk kan je je ook laten behandelen door een professioneel therapeut. In ons centrum kun je hiervoor terecht bij Mirjam de Jonge. Wil je kennismaken met deze behandelvorm? Meld je aan voor een verkorte behandeling met gereduceerd tarief via mirjam@zhonghetang.nl of 06-20215806.

© Mirjam de Jonge